Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Coronavirus

'Droomtransfer Werner valt in het water door coronacrisis'

23 maart 2020 07:51 Aangepast: 23 maart 2020 08:04
Beeld © Getty Images

Alles leek erop te wijzen dat Timo Werner na afloop van dit seizoen RB Leipzig zou verruilen voor Liverpool. De coronacrisis lijkt echter roet in het eten van de Duitse aanvaller te gooien.

Dat meldt het Duitse Sport1. De gesprekken tussen Liverpool en Leipzig liggen momenteel stil als gevolg van de coronacrisis. Werner beschikt over een clausule waardoor hij voor 60 miljoen euro op te halen is uit Duitsland. Normaal gesproken is dat bedrag geen enkel probleem voor een club als Liverpool, maar door de crisis moeten ook zij nu even een pas op de plaats maken. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Liverpool wil clausule activeren en Werner halen'

"Engeland heeft dezelfde problemen als wij. De crisis treft niet alleen één bedrijfstak, maar heeft een wereldwijde impact. We kunnen vandaag helemaal niet inschatten of de huidige waarden over zes maanden nog steeds stabiel zullen zijn", aldus sportief directeur van RB Leipzig Markus Krösche.

Onzekere tijd

Daardoor is het goed mogelijk dat Werner nog een jaar langer in het shirt van Leipzig speelt. Dat zou goed nieuws zijn voor de club, al zorgt de coronacrisis ook voor problemen. Zo zou RB graag huurlingen Angeliño (Manchester City) en Patrick Schick (AS Roma) definitief over willen nemen, maar dat risico kan nu niet genomen worden. 

Het is een onzekere tijd voor voetbalclubs zegt Krösche. "We weten niet hoe bepaalde dingen zich ontwikkelen. Over vier of vijf weken weten we misschien wat beter hoe de toekomst eruit gaat zien."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore