Voetbal

Lazio volgt Cagliari en stelt hervatting training toch maar uit

22 maart 2020 17:03 Aangepast: 22 maart 2020 18:23

De Italiaanse voetbalclub Lazio was van plan om maandag weer te beginnen met trainen, maar de nummer 2 van de Serie A ziet daar toch van af. Cagliari kwam een dag eerder ook tot de conclusie dat het niet verstandig is om de training te hervatten. Oud-PSV'er Gastón Pereiro en zijn teamgenoten moeten in ieder geval nog een week thuisblijven.

Lazio besloot om de training "tot nader order" uit te stellen. Napoli is van plan om woensdag weer te gaan trainen.De Italiaanse spelersvakbond wil dat er tot 4 april niet in groepsverband wordt geoefend. Cagliari, Lazio en ook Napoli kregen dan ook veel kritiek omdat ze dat advies negeerden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Cagliari en Lazio willen training hervatten, spelersvakbond boos

Italië is zwaar getroffen door het coronavirus. Het dodenaantal stond zaterdag op 4825. Voor zover bekend zijn er veertien spelers uit de Serie A met het virus besmet, onder wie drie spelers van landskampioen en koploper Juventus: Daniele Rugani, Blaise Matuidi en Paulo Dybala. Juventus, de club van Matthijs de Ligt, heeft aan kop van de Serie A één punt voorsprong op Lazio.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore