Voetbal

Geïrriteerde Van Polen heeft boodschap: 'Gebruik die hersenpan een keer!'

22 maart 2020 12:54 Aangepast: 22 maart 2020 13:25

Het coronavirus verspreidt zich steeds meer door Nederland en toch gaan mensen in groepen naar het bos, het strand of de bouwmarkt. PEC Zwolle-verdediger Bram van Polen kan niet begrijpen waarom mensen dat nu nog doen. "Wat als het jouw opa of oma is? Gebruik die hersenpan een keer!"

De 34-jarige routinier zit momenteel ook thuis, aangezien het voetbal al even is stilgelegd. Vanaf zijn bank probeert Van Polen de mensen in Nederland bewust te maken van de ernst. "Ik snap niet hoe je het in je botte kop kan krijgen om niet het fatsoen te hebben om aan andere mensen te denken. Je moet binnen blijven."

De verdediger kan nog enigszins begrijpen dat het onlogisch lijkt, aangezien de gevolgen niet direct merkbaar zijn, maar geeft een treffend voorbeeld. "We willen juist voor zijn dat de mensen in jouw omgeving, mensen überhaupt, hieraan sterven. Je kunt nu bij elkaar gaan lopen hangen, dat is allemaal leuk en aardig, maar wát nou als het jouw opa of oma is? Denk daar eens over na! Die sterven dan eenzaam in het ziekenhuis."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Lewandowski doneert 1 miljoen euro in strijd tegen corona

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore