Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Prachtig

Heel Europa zingt 'You’ll Never Walk Alone' om elkaar te steunen

20 maart 2020 06:56 Aangepast: 20 maart 2020 09:23
Beeld © Getty Images

In zware tijden ontstaan er vaak ook mooi initiatieven. Zo is er vandaag om 8.45 uur in bijna heel Europa op alle radiostations het ultieme voetballied 'You’ll Never Walk Alone' alone te horen van Gerry & The Pacemakers.

Het idee komt van de Nederlandse radio DJ Sander Hoogendoorn van BNNVARA-ochtendshow Sanders Vriendenteam op 3FM . Hij krijg zo ongeveer alle radiostations in ons land zover om mee te doen. Zo is het clublied van Liverpool straks te horen op 3FM, NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO Radio 4, NPO Radio 5, 100% NL, Radio 10, Veronica en diverse regionale omroepen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Selectie en fans Liverpool zingen samen You'll Never Walk Alone

Buitenland

Maar ook buiten de landsgrenzen is het initiatief massaal opgepakt. Inmiddels doen 164 radiostations in heel Europa mee. In het Verenigd Koninkrijk, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, België, Estland, Bulgarije, Letland, Spanje, Slowakije en Roemenië is het lied allemaal te horen. 

DJ Sander Hoogendoorn legt uit waarom hij dit bedacht heeft. “In deze crisistijd hopen we met deze actie iedereen in Europa een hart onder de riem te steken. We moeten met zijn allen, niet alleen in Nederland maar in heel Europa, de schouders eronder zetten om hieruit te komen", zegt hij op de website van BNN. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

KIPPENVEL: You'll Never Walk Alone op Celtic Park

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore