Ga naar de inhoud
Voetbal

Deze voetballers hebben allemaal gespeeld met een sportbril

Beeld © Fotograaf/Getty Images

Oud-voetballer Edgar Davids werd niet alleen bekend door zijn prachtige carrière, ook herkennen de meeste mensen hem aan zijn sportbril. Toch was de voormalig Ajacied niet de enige die in de voetballerij heeft gespeeld met een speciale bril. VTBL heeft een aantal spelers op een rijtje gezet.

Edgar Davids

De in Suriname geboren oud-voetballer Davids speelde voor onder meer Ajax, Juventus en FC Barcelona. In 1995 onderging Davids een oogoperatie, waardoor hij voor altijd moest voetballen met een sportbril. 

Davids gaf trainer Mancini doodschop: 'Hij was bijdehand'

Joop van Daele

Oud-Feyenoorder Van Daele droeg in zijn tijd ook een sportbril. Hij won met de Rotterdammers onder andere de wereldbeker voor clubteams. 

Gervane Kastaneer

Kastaneer maakte in 2017 de overstap van ADO Den Haag naar 1. FC Kaiserslautern uit de Dritte Liga. In zijn tijd bij de Hagenezen raakte de aanvaller tegen PEC Zwolle geblesseerd aan zijn oog. Zijn eerste doelpunt voor de Duitse club maakte hij zonder zijn sportbril. De bril was afgevallen en later bleek ook dat-ie stuk was.

Roberto Firmino

Firmino, aanvaller van Liverpool, heeft ook gevoetbald met een sportbril. De Braziliaan verloor in een duel met Spurs-verdediger Jan Vertonghen bijna zijn oog. 

Francisco Montero

Montero speelt dit seizoen op huurbasis voor Deportivo La Coruña. De verdediger van Atlético Madrid speelde in 2019 nog met een sportbril, omdat hij toen geen lenzen kon verdragen.