Interview

'De crisis bij PSV heeft me pijn gedaan, maar je staat machteloos'

19 maart 2020 09:19 Aangepast: 19 maart 2020 09:27
Beeld © Pro Shots

Luuk de Jong trok afgelopen zomer na vijf succesvolle jaren de deur achter zich dicht bij PSV. De spits is in Sevilla momenteel prima op zijn plek, maar volgt de Eindhovenaren nog op de voet. De mindere tijden raken hem.

"Die crisis bij PSV heeft me eerlijk gezegd wel pijn gedaan. Ik heb er vijf prachtige jaren gehad, ken alles en iedereen. Als ik het dan zo in elkaar zie donderen, doet dat wel iets met me", zegt De Jong in gesprek met Voetbal International.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De Jong komt paar weken te laat met gouden advies aan Ajax

Machteloos

Stiekem baalt De Jong ervan dat hij niets voor de club kon betekenen. "Ik zit in Sevilla, dus ik ben ook machteloos. Dat het zo heftig ging, heeft me wel verrast. Ik ken de spelers en de trainers, ze begonnen nog erg goed aan het seizoen."

De aanvaller heeft het van een afstandje allemaal goed kunnen volgen. "Dat zelfs een clubicoon als Mark van Bommel dan wordt ontslagen, is verschrikkelijk. Ik heb daarna in de media alles in geuren en kleuren kunnen volgen. Dat is jammer, je wil niet dat dit gebeurt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Luuk de Jong maakt heerlijke goal tegen Atlético Madrid

Roger Schmidt

Maar er is licht aan het eind van de tunnel in Eindhoven. Volgens seizoen staat er met Roger Smidt een nieuwe trainer aan het roer. De Jong is nieuwsgierig. "Ik kan me die wedstrijden van Red Bull Salzburg tegen Ajax nog herinneren. Toen ik na afloop met mijn broer Siem sprak, zei hij: 'Ik ben nog nooit zo van de mat getikt'. Het kan zomaar een goede zet zijn van PSV."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore