Ga naar de inhoud
Coronavirus

Elia snapt niets van Turkije: 'Hier spelen we vrolijk verder'

Beeld © Getty Images

Het lijkt momenteel nog het enige onderwerp dat telt, het coronavirus. De hele wereld staat in brand en ieder land probeert die brand met man en macht te blussen. Heel Europa blijft zoveel mogelijk binnen en voetbal is helemaal niet aan de orde, maar dan is daar nog Turkije.

Eljero Elia moet met zijn club Istanbul Başakşehir 'gewoon' aan de bak, al snapt de aanvaller daar helemaal niets van. "De hele wereld is in de ban van het coronavirus, maar in Turkije spelen we vrolijk verder. Ik vind het niet normaal. Jij? Natuurlijk hadden we hier in Turkije ook moeten stoppen met voetballen", zegt de aanvaller in gesprek met het AD. 

Mikel
Lees ook:
Mikel weggestuurd bij Trabzonspor na protest om coronavirus

Weerstand

De mening van Elia is overigens niet populair in Turkije. "Niet iedereen neemt het je in dank af. John Obi Mikel van Trabzonspor zei dat hij liever niet had gespeeld afgelopen weekeinde. Maar op veel begrip kon hij niet rekenen. Hij is nu ook weg daar. De mensen van zijn club zeiden: 'Ben je gek of zo? We kunnen voor het eerst in jaren weer kampioen worden, niemand kan nu toch stoppen?'"

In tegenstelling tot de Turkse bond nemen een aantal voetballers de coronacrisis wel serieus. "De Colombiaan Falcao wilde ook niet meer bij Galatasaray. Er is meer dan voetballen, toch? De restaurants zijn hier nu ook dicht. Dat is toch niet zomaar, lijkt mij."

Elia
Lees ook:
Elia hoopvol: 'Ik heb nooit bedankt voor Oranje'

Elia zelf heeft inmiddels besloten dat hij buiten de trainingen en wedstrijden om niet meer de straat op gaat. "Er is serieus iets aan de hand in de wereld", besluit hij.