Voetbal

Arnesen won transferstrijd: 'Níét naar Ajax. Dat vonden wij wel leuk'

18 maart 2020 14:59 Aangepast: 18 maart 2020 15:47
Beeld © Pro Shots / Dennis Wielders

Frank Arnesen, technisch directeur van Feyenoord, is een man met veel ervaring. De Deen heeft inmiddels al heel wat clubs op zijn cv staan. In een interview met Feyenoord blikt Arnesen terug op zijn tijd bij PSV.

In zijn periode bij de Eindhovenaren wist Arnesen meerdere topspelers aan te trekken. Onder meer Ronaldo en Arjen Robben waren twee grote aankopen. Niet alleen PSV zat achter de Braziliaanse Ronaldo aan, ook Ajax was serieus in de markt voor de aanvaller.

De Amsterdammers dachten rond te zijn met Ronaldo’s club Cruzeiro. Drie dagen voordat hij gepresteerd zou worden bij Ajax, kreeg Arnesen om half twee ’s nachts een fax waarin stond dat Cruzeiro akkoord ging met het bod van PSV. "Toen was het feest natuurlijk. Drie dagen later kwam Ronaldo naar Nederland, maar níét naar Ajax. Dat vonden wij wel leuk", vertelt Arnesen in het Feyenoord Magazine

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Arnesen binnenkort om tafel met Advocaat over volgend seizoen

Arjen Robben

Jaren later slaagde Arnesen erin om de toen 17-jarige Arjen Robben naar PSV te halen. De Deen sprak in Bedum met Robben en zijn familie, om in het geheim te kunnen praten over een eventuele transfer. "Maar ik stond bij het tankstation nog geen halve minuut buiten, of ik hoorde al iemand roepen dat we toch zeker niet kwamen om Robben weg te halen bij FC Groningen."

 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore