Voetbal

Vilhena krijgt weinig mee van coronacrisis: 'Hier gaat alles zijn gangetje'

17 maart 2020 12:24 Aangepast: 17 maart 2020 13:01
Beeld © Fotograaf/Getty Images

Tonny Vilhena, middenvelder van FK Krasnodar, krijgt in Rusland weinig mee van de gevolgen van het coronavirus. Inmiddels is de competitie is Rusland ook stilgelegd.

Vilhena zit de komende vier weken niet bij de selectie van Krasnodar wegens een medische ingreep aan zijn knie. De middenvelder laat weten dat het goed gaat met zijn herstel en dat hij weinig merkt van de coronacrisis. "Op straat merk je er weinig van. Hier gaat alles eigenlijk zijn gangetje", zegt Vilhena tegen het AD

De grenzen in Rusland zijn wel dichtgegaan, dus kan Vilhena voorlopig zijn familie niet meer zien. "Als profvoetballer is het toch vaak trainen, verzorgen, eten en slapen. In Krasnodar ziet het leven er uit zoals alle dagen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Koeman selecteert geen Vilhena en Weghorst voor Oranje

De Russische voetbalbond heeft vandaag besloten om de competitie ook stil te leggen. Vilhena had er nog alle vertrouwen in, dat het wel door zal kunnen gaan. "Ik hoor dat het in Nederland helemaal stil is gelegd. Er zijn belangrijkere zaken dan voetballen. Maar ik ga uit van de mensen die er echt verstand van hebben. Als zij zeggen dat wij hier nog gewoon kunnen voetballen, dan doen wij dat."

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore