Coronavirus

Spaanse jeugdtrainer (21) overleden door coronavirus

16 maart 2020 13:39 Aangepast: 16 maart 2020 14:30

Triest nieuws uit Spanje, waar de 21-jarige Francisco García is overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Garcia was jeugdtrainer bij Atlético Portada Alta. Zijn club reageert geschokt. "Wat moeten we zonder jou, Francisco?"

In een hartverscheurend bericht laat Atlético Portada Alta weten dat de 21-jarige García is overleden wegens het virus. "Wij van Atlético Portada Alta willen ons diepste medeleven betuigen aan de familie en goede vrienden van onze coach Francisco García, die ons helaas vandaag heeft verlaten."

Met zijn overlijden wordt maar eens pijnlijk duidelijk dat iedereen kan worden geraakt door corona. "Je hielp altijd iedereen binnen de club. Hoe gaan we het nu doen in de competitie? We weten nog niet hoe, maar zullen keihard gaan vechten voor jou. We zullen je niet vergeten, rust in vrede, fenomeen. Voor altijd."

Risicogroep

Ondanks dat Francisco behoorde tot de risicogroep, hij leed aan leukemie, komt zijn dood als een schok. Dat schrijft het Spaanse Marca. Zondag rond 20.00 uur sprak de voorzitter van de club nog met de jonge trainer en was zijn situatie stabiel. Het geloof in herstel was groot omdat Garcia een 'sterke' jongen was met nog een heel leven voor zich. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore