Coronavirus

Gosens leeft in angst: 'We hebben het onderschat'

16 maart 2020 13:23
Gosens (rechts) in duel met Daniel Wass van Valencia Beeld © Pro Shots / Action Images

Het coronavirus houdt alles en iedereen in z'n greep. De impact van de ziekte is ook in het noorden van Italië nog duidelijk merkbaar. Bergamo, thuishaven van voetbalclub Atalanta, is een 'spookstad' geworden, zegt de Duits-Nederlandse voetballer Robin Gosens.

De linksback van Atalanta zegt in een interview met Gazzetta dello Sport dat zij het virus 'hebben onderschat'. Gosens vertelt eveneens dat de andere spelers en hij 'in angst' leven.

Champions League

Sinds Atalanta zich plaatste voor de kwartfinales van de Champions League, ten koste van Valencia, zit de hele voetballerij in een lock down.

Helemaal nergens meer wordt gevoetbald, clubs en trainingscomplexen zijn gesloten en de meeste spelers zitten verplicht thuis. Gosens' ploeggenoot Marten de Roon sprak al eerder over de onwerkelijke situatie bij club en land.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

De Roon: 'Als je de straat op gaat, kan je worden opgepakt'

Ook Gosens verbaast zich: "Ik snap niet dat ze ons in de Champions League achter gesloten deuren lieten spelen, terwijl heel veel fans zich buiten het stadion en in de steden verzamelden. Dat slaat toch nergens op?"

"Ik voelde de angst toen ze uitlegden dat Lombardije (de provincie waarin Atalanta ligt, red.) het centrum van alles was, dat er nergens in Europa zoveel gevallen waren", gaat Gosens verder in het interview. "Ik dacht bij mezelf: 'dus eerst was het in Wuhan, zo ver weg, en nu is het hier. Nu zijn we in gevaar'."

'Overlijdensadvertenties'

"Er is niet alleen gevaar in de buurprovincies, maar ook precies in Bergamo, dat nu een spookstad is", aldus Gosens. "Ze vertelden over de volle pagina's met overlijdensadvertenties. Dat is angstaanjagend. Mijn verloofde, Rabea, dacht eraan terug te gaan naar Duitsland. Maar ze wilde bij mij blijven en nu zijn we hier."

De Serie A ligt stil vanwege het virus en de diverse infecties in de Italiaanse competitie. "We zitten allemaal in hetzelfde schuitje", reageerde Gosens op getroffen collega's. "Ik doe aan zelf-isolatie. We hebben het allemaal onderschat. Ook ik. Ik maakte mezelf wijs dat het net zo erg was als de griep. Ik ging uit, naar restaurantjes, ontmoette mijn vrienden..."

"We kenden deze vijand niet", sluit Gosens af. "En ook de kracht en reikwijdte niet. We begrepen het pas toen er al heel veel gevallen waren. Ik train thuis, voor mezelf. Dat is op zich niet raar. Wat wel raar is, is dat ik niet weet waarvoor ik train. Ik weet niet wanneer de competitie hervat wordt, als die al hervat wordt. Ik weet niet hoe dit afloopt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Aantal besmette voetballers in Serie A stijgt naar negen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore