Champions League

'Stop met huilen en klagen en feliciteer die mensen uit Spanje'

16 maart 2020 08:53 Aangepast: 16 maart 2020 09:02
Beeld © Getty Images

Atlético Madrid ging vorige week ten koste van Liverpool door in de Champions League. Na afloop was er veel kritiek op het spel van de Spaanse ploeg. Willem van Hanegem vindt dat de mensen niet zo moeten zeuren.

"Ik erger me wel dood aan de mensen die vinden dat iedereen dan maar voluit moet aanvallen. Zo’n Jürgen Klopp. Of later Michael Owen. Die dan denigrerend doen over Diego Simeone en Atlético Madrid", schrijft de Feyenoord-legende in zijn column in het AD

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Diego Simeone over verlenging: 'Het was oneerlijk voor Liverpool'

Jammeren

Van Hanegem vindt het juist knap wat de Madrilenen hebben gepresteerd tegen Liverpool. "In Madrid zijn ze meer dan een half elftal kwijtgeraakt en Liverpool staat in Engeland zoveel punten voor dat ze in maart al kampioen hadden kunnen zijn. Dan vlieg je eruit in Europa en ga je lopen jammeren over de speelstijl van Simeone."

De ploeg van Klopp moet volgens 'De Kromme' naar zichzelf kijken. "Eigen schuld dan. Stop dan ook met huilen en klagen en feliciteer die mensen uit Spanje. Het gaat om winnen, zo simpel is het. Dat begrijpt iedereen, behalve Jan Dirk van der Zee van de KNVB."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ten Cate: 'Die meneer moeten ze opsluiten'

Van der Zee schreef onlangs in zijn column op de website van de KNVB dat winnen of verliezen van ondergeschikt belang is voor de jeugd. "Hij wil van voetballen een soort theekransje wil maken. Alles moet blijkbaar anders volgens de mensen in Zeist. Behalve de selectie van Oranje dan. Die zag er allesbehalve spannend uit."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore