Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

Rooney is boos: 'Voetballers in Engeland zijn behandeld als cavia's'

15 maart 2020 14:26 Aangepast: 15 maart 2020 15:57
Wayne Rooney Beeld © Getty Images

"Voetballers in Engeland zijn behandeld als cavia's." Dat is de mening van Wayne Rooney. De speler/coach van Derby County vindt dat de regering, de voetbalbond FA en de Premier League niet juist hebben gehandeld.

"Voor spelers, stafleden en familie was het een week met veel zorgen", schrijft Rooney in zijn column op de site van Sunday Times. De all-time topscorer van Engeland doelt op de beslissingen rondom het coronavirus. De competities zouden in eerste instantie gewoon doorgaan.

"Alle andere sporten, zoals golf, tennis, formule 1, rugby en voetbal in andere landen werden afgelast, maar ons werd verteld dat we gewoon door moesten gaan", schrijft Rooney. "Veel voetballers vroegen zich af of die beslissing met geld te maken had."

Behandeld als cavia's

Uiteindelijk werden de wedstrijden in Engeland toch afgelast toen bleek dat Arsenal-trainer Mikel Arteta besmet was. "Na een spoedoverleg maakten ze toch de juiste beslissing. Maar tot dat moment voelde het alsof we behandeld werden als cavia's."

"Als iemand van mijn familie via mij besmet raakt omdat ik moet spelen als het niet veilig is en ze daardoor ernstig ziek worden, zou ik er goed over moeten nadenken om weer het veld op te gaan. Ik zou het de autoriteiten nooit vergeven."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore