Voetbal

Koeman met heerlijke anekdote over Memphis: 'Wat doe jij hier!?'

11 maart 2020 20:42 Aangepast: 11 maart 2020 22:59
Beeld © Pro Shots / Action Images

Ronald Koeman heeft gereageerd op het revalidatieproces van Memphis Depay en kwam op de proppen met een mooie anekdote over de spits, die er alles aan doet om het EK van komende zomer te halen.

"We zitten met het Nederlands elftal nu allemaal wat kleiner in Zeist. Dus je ziet de speler ook als hij niet op z'n kamer is en dan praat je meer met elkaar", begint Koeman bij De Wereld Draait Door.

"Op 21 maart ben ik jarig, en vorig jaar zou ik bij Edwin Evers in de uitzending komen, op de radio. Dus ik loop om 7.45 uur naar beneden, wie zit daar? Memphis. Ik zeg: 'Memphis, wat doe jij hier, zo vroeg?' Hij zegt: 'Trainer, gefeliciteerd hè!' En dan zit je gewoon een half uur te ouwehoeren, over van alles en nog wat. Dan krijg je een band met elkaar."

Filmpjes

De bondscoach reageert ook op het revalidatieproces van de Lyon-aanvaller. "De filmpjes die rondgaan op social media krijg ik persoonlijk van hem. Dus ik hoef ze niet op Instagram te bekijken. Ik vind het geweldig wat hij doet na zo’n knieblessure. Hij gelooft erin het EK te halen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

The Road to EK 2020 met Memphis: dit gaat heel goed

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore