Nieuws

'Mogelijk geen kampioen in Serie A vanwege coronavirus'

10 maart 2020 15:39 Aangepast: 10 maart 2020 15:41

De Serie A ligt tot minimaal 3 april plat en de Italiaanse media speculeren al volop over de eventuele gevolgen. Het zou zelfs zo kunnen escaleren dat in Italië geen enkele ploeg kampioen wordt.

Volgens het Italiaanse La Gazzetta dello Sport is dit hypothetisch, maar het valt zeker niet uit te sluiten. In de regels van de Italiaanse competitie staan de gevolgen van noodscenario’s namelijk niet duidelijk omschreven. De Italiaanse bond (FIGC) is bezig met een plan voor na 3 april. Op deze datum lopen de maatregelen af.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

KNVB praat met clubs over coronavirus

Volgens La Repubblica zou de meest voor de hand liggende optie zijn dat de FIGC een doordeweeks schema maakt waarin de 27ste, 28ste en de 29ste speelronde wordt ingehaald. De halve finales en de finale van de Coppa Italia zullen dan in de zomer worden afgewerkt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tegen kanker vechtende vrouw Nainggolan luidt noodklok door coronacrisis

Als de maatregel na 3 april nog steeds van kracht is, sluit La Repubblica een worst case scenario niet uit. Het zou namelijk betekenen dat er dit jaar geen kampioen wordt uitgeroepen en dat er geen clubs degraderen. De Europese tickets en promotie van de Serie B naar de hoogste divisie zouden wel worden toegekend. De Serie A zou dan volgend seizoen bestaan uit 22 teams.

Goede keuze

Oud-profvoetballer Christian Vieri vindt het een juiste beslissing dat de Serie A is uitgesteld. "Je kan niet voetballen zonder de fans," vertelt hij tegen Tika Taka. "We moeten denken aan de gezondheid van de Italiaanse bevolking en thuisblijven. Sport is op dit moment niet belangrijk."

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore