Voetbal

Eerste foto uitgelekt van Ronaldinho in Paraguayaanse gevangenis

09 maart 2020 10:55 Aangepast: 09 maart 2020 12:45
Beeld © Twitter @HernanRSotelo

Hernán Rodríguez, een Paraguayaanse journalist van het radiostation Unicanal, heeft de eerste foto van Ronaldinho vanuit de gevangenis gedeeld. De oud-voetballer werd in voorlopige hechtenis genomen nadat hij met een vals paspoort Paraguay wilde betreden.

De voormalig topvoetballer van onder meer FC Barcelona en Paris Saint-Germain werd vorige week samen met zijn broer in de hoofdstad Asunción opgepakt.

Waarom?

De broers waren woensdag aangekomen in Paraguay en kregen toen op de luchthaven al vragen over hun paspoort, dat er verdacht uitzag. Ronaldinho en zijn broer, die ook zaakwaarnemer is, legden uit dat zij op uitnodiging van een lokale casinobaas een voetbalclinic voor kinderen kwamen geven en ook nog een boek mochten presenteren. Ze hadden de paspoorten bij aankomst in Paraguay gekregen.

De officier van justitie nam genoegen met hun verhaal en was bereid de twee te laten gaan, maar de rechter was het daar niet mee eens en gaf opdracht Ronaldinho en zijn broer te arresteren.

Gevangenis

De broers worden vastgehouden op de bovenste verdieping van het hoofdgebouw. Hier zitten onder andere corrupte politieagenten en politici die worden vastgehouden voor samenzwering met drugshandelaren.

Hoe lang Ronaldinho nog vast zit is nog niet bekend. De rechter gaf aan dat de maximale duur van het onderzoeksproces in Paraguay zes maanden is, maar dat dit ook verkort kan worden. Gelukkig kan de tweevoudig wereldvoetballer van het jaar er (nog) om lachen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore