Andy's top en flop

Van der Meijde: 'Natuurlijk kan Feyenoord kampioen worden'

09 maart 2020 10:32 Aangepast: 09 maart 2020 12:44
Steven Berghuis en Tyrell Malacia kunnen hun geluk niet op Beeld © Pro Shots / Kay Int Veen

Na het voetbalweekend blikt VTBL even terug met een van onze analisten. Wie was er top en wie een flop? En waren er nog meer opvallende zaken? Deze keer aan het woord: Andy van der Meijde.

Andy's top

"Sean Klaiber! Goed voor een goaltje en een assist tegen Sparta. Knap hoor, na zo'n dramatische week voor hem, na zo'n teleurstelling. Als je je een paar dagen later zo herpakt, dan ben je mentaal zeer sterk. Kijk even hoe hij die vijfde goal vierde... Het zat diep bij hem!" 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Tagliafico over moment met huilende Klaiber: 'Ik schold hem uit'

"Feyenoord vond ik ook weer top. Zij denderen gewoon door! Dickies sneltrein, hij heeft het weer voor elkaar."

"Je ziet het aan de sfeer bij Feyenoord, de interviews na afloop. Er wordt volop gelachen. We kunnen het allemaal wel hebben over laptoptrainers enzo, maar je moet als trainer een band met je spelers hebben. Zodat het op de werkvloer en in die koppies goed zit. Ik zeg niet voor niets altijd al dat gevoel en vertrouwen het allerbelangrijkst zijn voor spelers. Dat geldt echt voor elk niveau, geloof mij nou. Zonder chemie ga je niet presteren en werk je niet voor elkaar."

Andy's flop

"De actie van Dusan Tadic tegen Sergiño Dest bij Ajax? Nee, vind ik niet. Ik vond dat juist heel positief. Tadic is een echte winnaar en een leider. Het zat hem overduidelijk heel hoog. In de tweede helft speelde Ajax meteen een stuk beter, dus ik denk dat het goed is geweest. Er waren mensen wakkergemaakt."

"Spelers die tijdens de training of een wedstrijd recht tegenover elkaar komen te staan; ik heb dat zo vaak meegemaakt... We zijn toch allemaal mannetjes met emoties. Ik heb zoiets wel eens gehad met Richard Witschge. We waren elkaar even beu en toen stonden we met de koppen tegen elkaar. Dat gebeurt, maar daarna is alles weer goed. Dat zag je ook bij Tadic en Dest. Ze liepen heel anders naar de kleedkamer. Rustiger, met een arm om de schouder."

"Ik weet trouwens wel zeker dat Sergiño het niet kwaad bedoelde. Zo voetbalt hij nu eenmaal: altijd die drang naar voren. En als het dan niet loopt, ga je te veel doen, overdrijven, forceren. Dat gebeurde er, niets anders."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nu met ondertiteling: dit zei Tadic tegen Dest

"Nee, ik vond die actie van Delano Burgzorg meer een flop. Hij miste een intikkertje! Zo één moet erin hoor... Wel heel knap hoe hij daarna wél die goal maakt voor Heracles."

Klassieker

"Het gaat nu echt spannend worden. De Klassieker over een paar weken, waarin zoveel op het spel staat... Geweldig toch! In mijn tijd als speler was dat toch anders. Meestal stond Feyenoord al te ver op achterstand. In die periode ging het eigenlijk alleen tussen Ajax en PSV."

"Natuurlijk kan Feyenoord kampioen worden. Kijk maar naar het programma van de clubs. Ongelooflijk, als  je terugdenkt aan de start van Feyenoord. Maar onder Dick is alles mogelijk."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore