KNVB Beker

De dubbel, Bijlow? 'Laten we het hopen!'

06 maart 2020 00:10 Aangepast: 06 maart 2020 00:29

Feyenoord had in eigen huis geen kind aan NAC Breda. De Rotterdammers wonnen maar liefst met 7-1 en spelen op 19 april de finale van de KNVB Beker tegen FC Utrecht. VTBL sprak na afloop van de wedstrijd met doelman Justin Bijlow, Mounir El Allouchi en Nick Olij.

Feyenoord had het eerste kwartier moeite met het spel van de club uit de Keuken Kampioen Divisie. Bijlow zag dat het na de 1-0 beter ging met zijn team. "De goal van Senesi bracht ons over het dode punt. Gelukkig maken we daarna snel de 2-0 en 3-0 en kunnen we vrijuit spelen:

De Rotterdammers staan in de finale van de beker en op zes punten achterstand op koploper Ajax. Aan de dubbel wil de keeper voorlopig nog niet denken. "De dubbel zou natuurlijk geweldig zijn, maar wij kijken wedstrijd voor wedstrijd. Zondag wacht Willem II, dat is ook een lastige pot."

El Allouchi

NAC begon goed aan de wedstrijd maar zakte na de 1-0 helemaal weg. El Allouchi heeft geen verklaring voor de snelle tegengoals die de Bredanaars krijgen. "We begonnen redelijk sterk en je zag dat Feyenoord moeite had met de manier waarop wij aan het voetballen waren. Daarna vallen de goals te snel en gaat het heel hard."

De middenvelder van NAC zag Steven Berghuis met een geweldige stift scoren, daar ook ook El Allouchi niet omheen. "Ja, dat was een geweldig doelpunt. Voor ons is het zuur dat hij hem tegen ons maakt."

Nick Olij

NAC-doelman Olij beleefde een ongelukkig avond en kreeg maar liefst zeven doelpunten tegen. "In de eerste helft krijg je er vijf tegen, dan kan je met de pakken neer gaan zitten, maar zo’n persoon ben ik niet. We mogen trots zijn op wat we hebben behaald, alleen is het jammer van het resultaat van vandaag."

De 3-0 van de Rotterdammers kwam door een grote fout van de keeper. Na lang twijfelen schoot hij de bal tegen Feyenoord-spits Boženík. "Zo is voetbal, soms ben je de held en soms ben je de schlemiel. Voor mij als keeper zijn het goede leermomenten."

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore