#FEYNAC

Feyenoord walst over NAC heen en plaatst zich voor finale KNVB Beker

05 maart 2020 22:33 Aangepast: 06 maart 2020 09:23
Beeld © Pro Shots / Marcel van Dorst

Feyenoord heeft zich tegen NAC Breda moeiteloos weten te plaatsen voor de finale van de KNVB-beker. De Rotterdammers wonnen met 7-1 van de club uit de Keuken Kampioen Divisie. Bij de rust was de stand al 5-0.

In de openingsfase nam de club uit Breda brutaal het initiatief en zette Feyenoord onder druk. Ondanks het sterke begin nam Feyenoord na een kwartier spelen de leiding. Marcos Senesi kopte een vrije trap van Steven Berghuis hard achter doelman Nick Olij.

VAR

Niet veel later greep de VAR in na een hoekschop van Feyenoord. Eric Botteghin werd naar de grond gehaald door NAC-aanvoerder Nacho Monsalve. Na het bekijken van de beelden legde scheidsrechter Jochem Kamphuis de bal op de stip. Steven Berghuis faalde niet en schoot Feyenoord na twintig minuten op 2-0.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Pijnlijk: NAC-doelman Olij gigantisch in de fout

Fout Olij

NAC leek het helemaal kwijt na de penalty van Berghuis. Doelman Olij reageerde te laat op de inglijdende Róbert Bozeník en schoot de bal tegen de spits aan. Via de Slowaak stond het na 23 minuten 3-0 voor Feyenoord. Na een half uur spelen was het wederom raak voor Feyenoord. Jens Toornstra zette met een mooie pass Ridgeciano Haps alleen voor de keeper. De verdediger, die als aanvaller opgesteld stond, verschalkte Olij met een fraaie stift.

Wereldgoal Berghuis

Nog in de eerste helft werd het 5-0. Via een magistrale stift scoorde Steven Berghuis de vijfde van de avond. Kort na de rust deed NAC via Jan Paul van Hecke iets terug. In de 52e minuut maakte Berghuis zijn hattrick compleet na wederom een benutte strafschop. Vlak voor tijd kreeg Feyenoord voor de derde keer een penalty en bepaalde Luciano Narsingh de eindstand op 7-1.  Op 19 april neemt het elftal van Dick Advocaat het op tegen FC Utrecht in de finale van de KNVB-beker.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Berghuis maakt met WERELDGOAL vijfde doelpunt in eerste helft

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore