Voetbal

Ronaldinho is woensdag aangehouden in Paraguay

05 maart 2020 07:22 Aangepast: 05 maart 2020 07:43
Beeld © Fotograaf/Getty Images

Oud-speler Ronaldo de Assís Moreira, beter bekend als Ronaldinho, is gisteravond aangehouden in de buurt van de Paraguayaanse hoofdstad Asunción. De voormalig wereldkampioen zou het land zijn binnengekomen met een vals paspoort.

Dat is bevestigd door de Paraguayaanse minister van Binnenlandse Zaken aan de lokale media. Ronaldinho is in Paraguay om zijn nieuwe boek te promoten en voor andere commerciële verplichtingen. Woensdagavond viel uit het niets de lokale politie de suite binnen van het luxeresort waar Ronaldinho en zijn broer Oscar op dat moment verbleven. Daar werd door de politie twee vervalste paspoorten aangetroffen op naam van beide heren. 

Volgens Globo bleven Ronaldinho en zijn broer onder toeziend oog van de politie nog een nacht in het hotel. Donderdagochtend zouden zij zich moeten melden bij de plaatselijke autoriteiten. Diezelfde ochtend wordt er een persconferentie gehouden door het Paraguayaanse Openbare Ministerie.

 

Braziliaans paspoort in beslag genomen

In 2002 werd de oud-speler van onder meer FC Barcelona en AC Milan wereldkampioen met Brazilië. Hij won de Gouden Schoen en pakte met de Catalanen de Champions League. 

Na zijn prachtige carrière kwam Ronaldinho in aanraking met de Braziliaanse justitie. Zo werd in 2018 zijn paspoort in beslag genomen vanwege een milieuboete. Naar verluidt zou het inleveren van zijn Braziliaanse paspoort te maken hebben met het valse Paraguayaanse paspoort, waarmee hij woensdag het land binnenkwam

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Ronaldinho heeft geen zin in uitdaging, maar vernedert balkunstenaar

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore