Interview

De Ligt over negatieve berichten: 'Oh hij speelt niet, wat gebeurt er nu?!'

03 maart 2020 09:55 Aangepast: 03 maart 2020 10:23
Beeld © Fotograaf/Getty Images

Matthijs de Ligt heeft zijn draai gevonden bij Juventus. De verdediger heeft een lange tijd moeten wennen aan zijn nieuwe omgeving, maar inmiddels voelt hij zich thuis in Turijn. Ondanks dat De Ligt vaak met negatieve berichten krijgt te maken, blijft hij daar erg rustig onder.

De Ligt is een persoon die tegenslagen snel kan verwerken. Vanuit Nederland komt er vaak een hoop negativiteit rondom de verdediger. "Als je het vergelijkt met andere topclubs in Europa, wordt Juventus misschien minder snel bekeken door de Nederlanders. Zij kijken liever naar de Premier League of Barcelona en dan worden die wedstrijden allemaal gezien. Ik heb toch het idee dat het hier minder is", vertelt de 20-jarige verdediger in gesprek met Ziggo Sport

 

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Barça had De Ligt moeten kopen en Frenkie moest naar Juventus'

De ligt maakt zich niet druk om kritische berichten. Een periode zat de Nederlander ook lang op de bank, maar de verdediger kon toen ook niet alles op de trainingen geven wegens een blessure. Trainer Maurizio Sarri heeft toen duidelijk aangegeven dat De Ligt zijn rust moet pakken en topfit moet worden, omdat het team hem verder in het seizoen nog nodig heeft. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

De Ligt kopt RAAK voor Juventus

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore