Jans top en flop

Jan Boskamp: 'Een standbeeld van Dickie in mijn voortuin'

02 maart 2020 10:48 Aangepast: 02 maart 2020 11:01
Dick Advocaat Beeld © Pro Shots / Kay Int Veen

Na het voetbalweekend blikt VTBL even terug met een van onze analisten. Wie was er top en wie een flop? En waren er nog meer opvallende zaken? Deze keer de beurt aan Jan Boskamp.

Jans top

"Ik heb genoten van de twee toppers. PSV - Feyenoord en Ajax - AZ. Bij PSV schrok ik ervan dat ze in eerste instantie het initiatief aan Feyenoord lieten. We kregen er toch aardig wat mogelijkheden door."

"Als je weer een keer had kunnen winnen in Eindhoven, was het gisteren. Maar ja, dat is achteraf. Ik zeg altijd wel dat 'we' gaan winnen, maar dat doe ik met een klein hartje. 1-1 was wel een goede uitslag."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

PSV en Feyenoord schieten weinig op met gelijkspel

Jans flop

"Dat was Ajax. Ze zijn tegen AZ met 0-2 nog goed weggekomen hè! Niet te geloven hoeveel ruimte ze weggaven... AZ kon daar flink van profiteren. Heerlijk om te zien dat Calvin Stengsie weer ouderwets tussen de linies aan het voetballen was. Maar hij werd door Ajax ook volledig vrijgelaten, niemand volgde hem."

"Ajax is onherkenbaar, ik weet niet wat daar aan de hand is. Het voetballende gedeelte, waar ze normaal zo goed in zijn, is helemaal weg. De jongens die de ploeg moeten dragen, zijn er niet. Als de zogenaamde vorm er niet is, houd dan in ieder geval de posities bezet en het speelveld klein. Maar ze werden aan alle kanten voorbij gelopen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Ten Hag: 'Nu moeten we bij elkaar blijven bij Ajax'

"Tijdens een blessurebehandeling waren zeven spelers aan het discussiëren met Erik ten Hag. Ook dat heb ik niet eerder gezien.

"En ze reageerden ook op elkaar. Dat begon al met die verkeerde inspeelpass van Daley Blind, waaruit AZ de 0-1 maakte. En het ging maar door, zoals tijdens de wissel van Hakim Ziyech. Een teken dat het echt niet goed zit."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Ziyech zichtbaar over de zeik na wissel tegen AZ

Excuses

"Ajax moet nu geen excuses gaan lopen zoeken. Ze moeten bijvoorbeeld niet janken dat iedereen tegen ze is, zoals ze deden na de duels met Getafe. Toen lieten ze zich zo uit het spel halen..."

"De waarheid is, dat niemand binnen Ajax is opgestaan na het vertrek van Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong. Over hoe ze het op het veld gaan doen, als het tegenzit, bedoel ik. Het goede voetbal van voor de winterstop? Dat is alweer even geleden hè, dat zien we nu al weken niet meer."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

VAR deed niets tegen Tagliafico: 'Omdat hij bij topclub speelt'

Standbeeld voor Dickie

"Als je AZ zo ziet spelen, dan wordt het nog spannend! En ik durf het bijna niet te zeggen, maar stiekem hoop ik op dit scenario: twee honden vechten om een been, en de derde gaat ermee heen, haha!"

"Het kán, zeker! Feyenoord moet nog inhalen tegen AZ. Als Dickie (Advocaat, red.) het flikt, dan zet ik een standbeeld van hem in mijn voortuin. En hang ik elke dag een verse bloemenkrans om zijn nek. Ik zal nooit meer naar het voetballen gaan, want beter kan het dan nooit meer worden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Titelstrijd open: dit is het resterende programma voor Ajax en AZ

Real Madrid - FC Barcelona

"Ik moet El Clasicootje nog terugkijken vandaag! Ik heb die wedstrijd niet gezien, omdat ik Ajax - AZ gekeken heb."

"Ik begon de zondag met RKC - Utrecht. Vervolgens heb ik naar Feyenoord en Sparta gezappt. Toen nog een stukje Everton - Manchester United en het Belgische voetbal. Zelfs het wielrennen heb ik niet gekeken, terwijl het wel in de planning zat. Er was gewoon te veel aanbod!"

"Ik kijk vandaag Real - Barça wel terug. Eens zien of die kleine (Lionel Messi, red.) inderdaad over zijn top is..."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore