Interview

Bizot na verlies van zijn vader: 'Dit was een bizarre week'

02 maart 2020 10:28 Aangepast: 02 maart 2020 10:37
Beeld © Getty Images

Marco Bizot keepte gisteren een prima wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA. Na afloop van de wedstrijd liet hij zijn emoties de vrije loop, de reden was dat de doelman afgelopen week zijn vader verloor. "Het was zo'n stressvolle week."

Zaterdag was de uitvaart van zijn vader en een dag later won hij met AZ van Ajax. "Ik heb er samen met mijn vrouw alles aan gedaan om ons mentaal zo sterk te maken. Daar ben ik haar dankbaar voor, dat zij dat heeft ingezet en me heeft geholpen. We hebben alles aangegrepen om deze week door te komen", zegt de doelman in gesprek met NH Sport.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prachtige emotie bij Bizot na overwinning op Ajax

Bizot had veel steun aan zijn omgeving. "We hebben vrienden en familie bij ons gehad, alles stond in het teken om de steun te voelen en dat tot een hoogtepunt te brengen op een dag als vandaag. Als je dan ook nog 0-2 wint... Prima gespeeld ook, dan komt alles eruit. Het is een roes waar je in zit, alle spanning is in één keer weg."

"Het was zo'n stressvolle week, er gebeurde zo veel. Naar Oostenrijk geweest, thuis weg geweest, gisteren (zaterdag, red.) een onwijs heftige dag gehad met de uitvaart van mijn vader. Gek genoeg helpt het ook. Het heeft twee kanten."

Bizarre week

Ook voor de camera van AZ TV laat Bizot weten een rare week achter de rug te hebben. "Het was een bizarre week. We hebben alles aangegrepen om deze week door te komen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore