Voetbal

VAR deed niets tegen Tagliafico: 'Omdat hij bij topclub speelt'

02 maart 2020 08:01 Aangepast: 02 maart 2020 08:05
Willem van Hanegem Beeld © ANP

AZ won zondagavond met 0-2 op bezoek bij Ajax en zorgde ervoor dat de titelstrijd weer helemaal openligt. Willem van Hanegem genoot van de Alkmaarders, maar toch blijft de actie van Nico Tagliafico, die op het been van Jonas Svensson ging staan, hangen.

"Die ging dus volledig bewust op Jonas Svensson staan", schrijft Van Hanegem in zijn column in het AD. "Hoe is het mogelijk dat zo’n VAR daarnaar kijkt en denkt: dit was niets. Dat heeft dus echt alleen maar te maken met het feit dat hij bij een topclub speelt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Terugkijken: had Tagliafico voor dit moment rood moeten krijgen ⁉

Tagliafico kwam er zonder kaart vanaf. Volgens Marco van Basten was een rode kaart in ieder geval te zwaar geweest. "Ze gaan er allebei hard in. Hij wil de bal pakken en hij is een beetje stout hier", zei hij bij FOX Sports. 

Tweede keer

Het is niet de eerste keer dat Tagliafico een dergelijke actie uithaalt. Ook vorig seizoen, tijdens de wedstrijd in Alkmaar tegen AZ, stond de Ajax-verdediger op het been van Svensson. "Wij vinden het een rare actie, maar niet gewelddadig", was het oordeel van scheidsrechtersbaas Reinold Wiedemeijer toen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore