#AJAAZ

De Wit wil nog niet aan titel denken: 'Dat is natuurlijk geen vraag'

01 maart 2020 23:38

De stand bovenin de Eredivisie is na een overwinning van AZ op bezoek bij Ajax weer gelijk. De Alkmaarders wonnen door doelpunten van Myron Boadu en Oussama Idrissi met 0-2. VTBL sprak na afloop met Dani de Wit en Oussama Idrissi.

Voor Dani de Wit was het een bijzondere wedstrijd. De middenvelder speelde vorig seizoen nog in het shirt van Ajax. "Het is een lekkere overwinning, ook voor mij persoonlijk. We maken een snelle goal en hebben veel karakter getoond."

Kampioenschap

AZ staat door de overwinning gelijk in punten met Ajax en mag hopen op een titel. "Het wordt nog heel spannend, we moeten gewoon ons eigen spel blijven spelen. We moeten het niveau van vandaag vasthouden, anders kan het ook zomaar anders gaan, dat hebben we de afgelopen weken wel gezien. Als we dit blijven brengen heb ik er een goed gevoel over."

Oussama Idrissi zag dat AZ net als in de eerste seizoenshelft veel kansen wist te creëren. "In de eerste seizoenshelft kregen we veel kansen, na de winterstop iets minder. Dat heeft ook te maken met de wat meer defensieve speelstijl van onze tegenstanders. Als er vandaag 0-4 of 0-5 op het scorebord had gestaan, was het niet gek geweest."

Idrissi heeft genoten van het spel van AZ. "We hadden een goed strijdplan en iedereen speelde gedisciplineerd binnen zijn taken. We hebben gewoon ontzettend veel lef getoond vandaag en laten zien wat we kunnen. Er zijn nog tien finales te spelen, maar hier mogen we even van genieten."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore