Topper

PSV en Feyenoord schieten weinig op met gelijkspel

01 maart 2020 16:17 Aangepast: 01 maart 2020 16:50
Beeld © Pro Shots / Thomas Bakker

Feyenoord en PSV houden allebei een punt over aan het duel in Eindhoven. De Rotterdammers kwamen op voorsprong, maar moesten vroeg in de tweede helft toezien hoe Cody Gakpo de 1-1 op het scorebord zette.

PSV en Feyenoord begonnen enigszins zenuwachtig aan het duel. Met veel kleine fouten aan beide kanten, kwam het in de eerste helft af en toe tot een kans. Zo kwam Robert Bozenik na zeven minuten al dicht bij een treffer, maar schoot hij naast. Uit een voorzet op maat van Ricardo Rodriguez kon PSV op voorsprong komen via Denzel Dumfries, maar hij kopte snoeihard langs de paal. 

Na ruim een half uur was het raak voor de bezoekers. Orkun Kökcü kreeg een corner precies op het hoofd van Eric Botteghin, die via de handen van Lars Unnerstall de 0-1 tegen de touwen kopte. 

Snelle gelijkmaker

Het tweede bedrijf begon voortvarend aan de kant van de Eindhovenaren. Twee minuten na rust zette Jorrit Hendrix een snelle aanval in met een goede pass op Ryan Thomas, die meegaf aan Cody Gakpo. Laatstgenoemde bleef rustig en produceerde de gelijkmaker. 

Bozenik was heel dicht bij een treffer, maar zijn inzet landde via de binnenkant van de paal in de handen van Unnerstall. Het spel lag ook nog minutenlang stil wegens een vermeende strafschop voor Feyenoord na eventueel hands van Dumfries, maar na lang kijken bleek het toch niet strafschopwaardig. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore