Voetbal

Zirkzee draagt met treffer bij aan monsterscore Bayern

29 februari 2020 17:48

Met het Nederlandse talent Joshua Zirkzee voor de eerste keer in de basis heeft Bayern München zaterdag Hoffenheim opgerold. In Sinsheim versloeg de koploper de formatie van trainer Alfred Schreuder met niet minder dan 6-0. Met een doelpunt droeg Zirkzee bij aan de overwinning.

Zirkzee, in de spits de vervanger van de geblesseerde topscorer Robert Lewandowski, baarde in december opzien bij Bayern door twee keer in de slotfase in te vallen en twee keer een min of meer beslissend doelpunt te maken. Zirkzee verruilde in 2017 de opleiding van Feyenoord voor die van Bayern.

Na 33 minuten leidde Bayern al met 4-0, waarbij Zirkzee de derde treffer voor zijn rekening nam. Ook Serge Gnabry, Joshua Kimmich en Philippe Coutinho scoorden. Na de hervatting scoorde nogmaals Coutinho en Leon Goretzka.

Zirkzee speelde het hele duel. De wedstrijd werd in de slotfase twee keer onderbroken omdat fans van Bayern de eigenaar van Hoffenheim zwaar beledigden. Uit solidariteit met de betreffende man, Dietmar Hopp, tikten de spelers van beide elftallen elkaar in de laatste minuten de bal toe.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore