Nieuws

Elia hoopvol: 'Ik heb nooit bedankt voor Oranje'

28 februari 2020 18:02
Beeld © Pro Shots / Zuma Press

Eljero Elia schakelde met Istanbul Basaksehir Sporting Lissabon uit en is door naar de volgende ronde in de Europa League. De Turkse club verloor het eerste duel nog met 3-1 maar won in de return met 4-1. De aanvaller had gehoopt op een ontmoeting met Ajax.

In gesprek met VI praat de buitenspeler over de memorabele avond. "Het is heel knap wat we hebben gedaan. Ik genoot vooral van de manier waarop, we hebben echt heel erg goed gespeeld."

Ajax

Elia had gehoopt op een ontmoeting met Ajax in de volgende ronde en baalde van de uitschakeling van de Amsterdammers. "Het zou geweldig zijn geweest als wij Ajax hadden geloot. Mensen in Nederland krijgen niet altijd mee wat je laat zien als je in Turkije speelt. Tegen Ajax spelen was een mooi podium geweest om mijzelf weer te tonen aan het Nederlandse publiek."

Oranje

Ryan Babel verliet afgelopen winter Turkije om in beeld te blijven bij bondscoach Ronald Komen. Elia heeft het boek Oranje nooit gesloten. "Ik heb nooit bedankt voor Oranje en weet dat ze aanvallende problemen hebben. Ik zeg niet dat ik bij de selectie hoor, ik kan alleen mijn best doen en hopen dat de bondscoach kijkt."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore