Europa League

Getafe boos op Ajax en gaat klacht indienen bij UEFA

28 februari 2020 07:07 Aangepast: 28 februari 2020 07:29
Beeld © Pro Shots / Jasper Ruhe

Getafe was na afloop van de wedstrijd tegen Ajax niet te spreken over de gang van zaken in de Johan Cruijff Arena. Voorzitter Ángel Torres, trainer José Bordalás en enkele spelers reageerden verontwaardigd in de mixed zone.

"We hebben Ajax een les geleerd. Niet alleen qua spel, maar ook qua respect en opvoeding", begon voorzitter Torres bij radiozender Onda Cero. Erik ten Hag begon al voor de wedstrijd met provoceren. Je moet je verlies accepteren."

Bierdouche

Volgens Torres vonden er op de tribune ook enkele incidenten plaats die niet door de beugel konden. "Er werd met bier en van alles naar de familie van de spelers gegooid. We gaan zeer zeker een klacht bij de UEFA indienen. Dit soort wangedrag mag niet worden getolereerd."

De familie van Damián Suárez zou een van de slachtoffers zijn geweest. "Mijn vrouw en mijn kinderen zaten op de tribune en ze kregen van alles naar zich toegegooid. Ze zaten onder het bier", zo verklaarde de speler zelf na afloop. 

Beschuldigingen

Oefenmeester Bordalás ging vooral in op de wedstrijd zelf. "Wat een wedstrijd en wat een tweestrijd. We hebben heel de week allerlei beschuldigingen aan moeten horen. We hebben moeten aanhoren hoe de sfeer van de wedstrijd expres werd verhit, ook al waren het valse beschuldigingen. Dit is historisch. Over een paar uur zal waarschijnlijk tot ons doordringen wat we hebben bereikt. Dit is iets voor de geschiedenisboeken."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore