Champions League

Manchester City pakt in slotfase de overwinning tegen Real Madrid

26 februari 2020 22:51
Beeld © Getty Images

Manchester City heeft vanavond goede zaken gedaan op bezoek bij Real Madrid. Het heenduel in de achtste finale van de Champions League werd met 1-2 gewonnen.

In de openingsfase was Real Madrid de betere ploeg, maar de kansen bleven uit. Na twintig minuten spelen was het Manchester City met de eerste grote kans van de wedstrijd. Gabriel Jesus schoot in het strafschopgebied op de vuisten van Thibaut Courtois.

Na een half uur spelen was Real Madrid dichtbij de 1-0, maar Manchester City-doelman Ederson bracht redding op een kopbal van Karim Benzema.

Tweede helft

De tweede helft was een stuk aantrekkelijker dan de eerste helft. Direct na rust kreeg Manchester City via Riyad Mahrez grote kansen, maar Courtois hield zijn doel schoon. Na een uur spelen kwam Real Madrid op voorsprong via Isco.

Een kwartier voor tijd scoorde Jesus de gelijkmaker voor Manchester City. De Braziliaan kopte binnen op aangeven van Kevin de Bruyne. Diezelfde De Bruyne zette Manchester City een paar minuten later op een 1-2 voorsprong vanaf elf meter. De bal ging op de stip nadat Carvajal invaller Sterling vloerde. 

Rode kaart

Real Madrid eindigde de wedstrijd met tien man nadat aanvoerder Sergio Ramos een rode kaart kreeg. De verdediger trok aan de noodrem toen Jesus alleen op doelman Courtois afging. 

VTBL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore