Voetbal

De Jong kan leven met anonieme rol bij Barcelona

26 februari 2020 09:04 Aangepast: 26 februari 2020 09:12

Frenkie de Jong kan leven met het gelijkspel van zijn FC Barcelona in de uitwedstrijd tegen Napoli (1-1). "Het was niet top, maar het is uiteindelijk wel een resultaat", zei hij na het eerste duel in de achtste finales tussen beide ploegen in Napels.

De Jong viel nauwelijks op in Stadio San Paolo. Sergio Busquets was de meest controlerende middenvelder van de kampioen van Spanje. De Jong speelde meer vooruitgeschoven. "Ik kwam weinig aan de bal", zei de oud-middenvelder van Ajax. "Het is een ander soort rol waarin ik moet spelen. Dat maakt verder niet uit, maar het is wel heel anoniem jammer genoeg."

De Jong baalt niet van zijn rol bij Barcelona. "Ik kan de bal wel gaan halen en leuk m'n ding doen, maar dat is niet goed voor het team. Het frustreert me helemaal niet. Ik zit in mijn eerste jaar bij Barcelona en ik speel bijna alles, daar ben ik heel blij mee. Deze avond heb ik misschien niet zoveel kunnen doen, maar dat is in andere wedstrijden weer anders."

Wellicht speelt De Jong over drie weken tijdens de return tegen Napoli op zijn favoriete positie. Sergio Busquets moet dan namelijk een schorsing uitzitten, net als Arturo Vidal. Barcelona bleef niet ongeschonden in Napels. Gerard Piqué liep in de slotfase een enkelblessure op. Het is onzeker of hij zondag tijdens de topper tegen Real Madrid kan uitkomen.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore