Voetbal

Wijnaldum: 'Ik zei altijd dat ik voor Ajax was'

25 februari 2020 10:10 Aangepast: 25 februari 2020 10:35
Beeld © Pro Shots / Jasper Ruhe

Georginio Wijnaldum begon zijn carrière in de jeugd bij Sparta Rotterdam. In de C-tjes maakte de huidige middenvelder van Liverpool de overstap naar Feyenoord. Wijnaldum was altijd al groot fan van Feyenoord, maar kon dat niet zeggen bij Sparta.

De rivaliteit tussen de Rotterdamse clubs Feyenoord en Sparta is al sinds vroeger. De inmiddels 29-jarige Wijnaldum is altijd al een groot fan geweest van de club uit Rotterdam-Zuid, maar durfde dat bij Sparta niet te zeggen. "Als ze mij vroegen voor wie ik was zei ik altijd Ajax, maar ik was eigenlijk voor Feyenoord", vertelt de Oranje international aan FC Rijnmond

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Wijnaldum geniet bij Liverpool: 'Voor de wedstrijd bidden we altijd in een kamer'

Open dag

De liefde van Wijnaldum voor Feyenoord werd alleen maar groter toen hij voor het eerst naar de open dag ging. Samen met Jeffrey Bruma bezocht hij de open dag in De Kuip. Bij Sparta was hij als een van de weinige supporter van Feyenoord, alleen zijn teamgenoten wisten het.  

Wijnaldum wilde altijd al bij Feyenoord spelen, alleen zijn oma hield hem tegen. Uiteindelijk maakte hij in 2004 de overstap naar de stadionclub. Daarna maakte hij nog een transfer naar PSV, Newcastle United en inmiddels is hij van vaste waarde bij Premier League koploper Liverpool. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

GINI! Wijnaldum zet Liverpool op voorsprong tegen West Ham

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore