Video

Ziyech trots op transfer: 'Eindelijk mijn kans'

24 februari 2020 13:07 Aangepast: 24 februari 2020 15:36
Beeld © Pro Shots

Hakim Ziyech maakt na dit seizoen de overstap van Ajax naar Chelsea. Nadat de clubs er al uit waren, is de middenvelder nu zelf ook akkoord met de ploeg uit Londen. "Eindelijk mijn kans."

Dat zegt Ziyech tegenover Ajax TV. Maar tot het echt zover is, denkt de Marokkaans international maar aan één ding. "Dit is geen afscheidstournee. Er zijn serieuze prijzen die gewonnen moeten worden met Ajax. Daar ben ik mee bezig."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Chelsea meldt transfer Ziyech: 'Ik ben blij en trots'

Aanvallend voetbal

Eén van de redenen dat de keuze op Chelsea is gevallen, is de manier van spelen die manager Frank Lampard hanteert. "Ze spelen sinds kort onder deze trainer heel aanvallend voetbal. Dat is voor mij belangrijk, met veel jonge talenten."

Ziyech heeft naar eigen zeggen al langere tijd contact met Lampard. De Engelse oefenmeester nam na de Champions League-duels tussen Ajax en Chelsea contact op met de Marokkaan. "In het begin vooral telefonisch. Veel gesproken over de speelstijl en de club zelf. Vervolgens hebben we veel contact gehad via WhatsApp."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van der Meijde: 'Ziyech naar Chelsea niet verwacht'

Idool

Lampard wist Ziyech al snel te overtuigen. "Als je kijkt naar zijn tijd was het een hele grote speler en daarbij was hij ook middenvelder. Ik kan heel veel van hem leren. Na de gesprekken met hem werden het gevoel steeds sterker en sterker, dus ik wist al snel dat ik naar Chelsea wilde."

Winter

Als het aan de Engelsen lag, dan droeg Ziyech het blauwe shirt nu al. In de winterstop wilde Chelsea hem namelijk al per direct overnemen. "Er is wel contact geweest, maar het ging niet door. Daarom was het nu zaak om het zo snel mogelijk rond te maken voor aankomende zomer."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore