Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Theo's top en flop

Theo Janssen: 'Babel had bij Heracles een wereldwedstrijd gespeeld'

24 februari 2020 11:55 Aangepast: 24 februari 2020 11:58
Ryan Babel Beeld © Pro Shots / Jasper Ruhe

Na het voetbalweekend blikt VTBL even terug met een van onze analisten. Wie was er top en wie een flop? En waren er nog meer opvallende zaken? Deze keer de beurt aan Theo Janssen.

Theo's top

"Heracles! Ze hadden een goed plannetje om Ajax te verslaan. Ze kwamen vaak in de duels, gaven Ajax geen ruimte en counterden slim."

"Als Ajax in goeden doen is, kunnen ze daar iets tegenover zetten. Maar daar ontbreekt bij veel spelers de goede vorm op dit moment. Ze spelen nu redelijk voorspelbaar. Er gaat veel over links en te veel jongens zijn slordig aan de bal."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Schuurs houdt vertrouwen: 'Moeten het tegen Getafe nog afmaken'

Babel

"Het ging na afloop veel over Ryan Babel. Hij kan natuurlijk echt wel voetballen, maar niet in deze speelwijze van Ajax. Als hij gisteren bij Heracles had meegedaan, dan had Babel een wereldwedstrijd gespeeld. Daar had hij zijn snelheid en kracht kunnen gebruiken."

"Ryan is een jongen die ruimte nodig heeft. Maar bij Ajax moet alles in de kleine ruimte gebeuren, moet je snel handelen, steekpassjes kunnen geven. Dat is niet zijn kracht."

"In Oranje voetbalt Babel redelijk, omdat ze daar directer spelen. En jongens als Frenkie de Jong en Memphis bewegen veel, wijken uit, kunnen een mannetje uitspelen, waardoor andere voetballers ruimte krijgen. Daar profiteert Babel van. Bij Ajax zijn spelers meer plaatsgebonden. Dat speelt zeker mee bij hem."

"Er staat zeker flinke druk op bij Ajax. Ook de competitiewedstrijd tegen AZ van komend weekend wordt een grote, want na afloop kan de titelstrijd weer helemaal openliggen."

Theo's Flop

"De VAR. Scheidsrechter Bas Nijhuis was niet blij dat hij tijdens Feyenoord - Fortuna naar de kant geroepen werd. Terwijl Danny Makkelie gisteren aangaf, dat hij bij Vitesse - PSV juist wel graag hulp had gehad van de VAR. Dan is zo'n systeem toch weer erg bepalend."

"Het is sneu en irritant. Elke week is er gezeik met die VAR. Het is op deze manier onduidelijk. Maar laten we het niet alleen daar over hebben. Het was sowieso een matig voetbalweekend. Het getoonde niveau was niet best, in alle wedstrijden niet."

FC Emmen

"Alleen FC Emmen kon me bekoren. Zij doen het gewoon heel goed. Volgens mij vinden ze het wel lekker dat ze bijna niet genoemd worden. Emmen eindigt straks als tiende en dan zegt iedereen: 'zo hey, goed gedaan'. Terwijl niemand nu in de gaten lijkt te hebben, hoe goed trainer Dick Lukkien het daar voor elkaar heeft."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

FC Emmen wint op eigen veld ook van Willem II

Getafe

"Donderdag tegen Getafe wordt het eerste kwartier cruciaal. Als Ajax daarin genoeg kansen creëert en een goal maakt, dan gaat het publiek erachter staan en kunnen er gekke dingen gebeuren."

"Getafe gaat uiteraard weer alles uit de kast trekken. Liggen, schreeuwen, vervelen. Daar moeten Ajax en ook zeker de scheidsrechter beter tegen bestand zijn. Het is te hopen dat ze verder komen in de Europa League."

"Sevilla won afgelopen weekend met 0-3 bij Getafe. Dus het kan. Het verschil is alleen wel dat Sevilla op dit moment qua positiespel gewoon beter is dan Ajax. En als het even niet gaat, dan kunnen zij via de lange bal op Luuk de Jong een ander spel spelen."

(LASK - AZ en Ajax - Getafe zijn aanstaande donderdag vanaf 18:00 uur live te zien op RTL7)

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore