Voetbal

Fer looft matchwinner Bozenik: 'Echte Feyenoord-spits'

22 februari 2020 22:52 Aangepast: 22 februari 2020 23:38
Beeld © Pro Shots / Kay Int Veen

Robert Bozenik was vanavond opnieuw de matchwinner voor Feyenoord. De nieuwe spits van de Rotterdammers is er eentje die volgens Leroy Fer goed bij de ploeg van Dick Advocaat past.

Bozenik was vorige week ook al de matchwinner in het doelpuntenfestijn (3-4) met PEC Zwolle. Vanavond veranderde hij een schot van richting, waardoor de Rotterdammers met 2-1 wonnen van Fortuna Sittard.

 

Niet rustig in een hoekje

Leroy Fer heeft de spits, die uitbundig is op het veld, in de gaten gehouden tijdens zijn eerste weken bij Feyenoord. "Als spits moet je er staan, moet je goals maken, dat doet hij. In de kleedkamer zit hij ook niet rustig in een hoekje, hij is wel aanwezig. Maar op het veld maakt een volle Kuip toch wel iets extra los. Het is een echte Feyenoord-spits en je kunt zien hoe hard hij werkt, ook op de training."

Doelpuntenmaker Mark Diemers kijkt terug op de wedstrijd, die in de eerste helft werd gemaakt door Fortuna. "Feyenoord had wel iets meer kansen, maar ik denk dat we het goed hebben gedaan. We kunnen trots zijn. Het is alleen vervelend dat je in de tweede helft snel op achterstand komt. Een uitwedstrijd bij Feyenoord kan je verliezen, maar op deze manier is dat wel zuur."

Eerbetoon Carlo de Leeuw

Voorafgaand aan het duel werd stilgestaan bij het overlijden van materiaalman Carlo de Leeuw. Een minuut lang applaudisseerde een gevulde Kuip voor De Leeuw. Tijdens die indrukwekkende zestig seconden was You'll Never Walk Alone te horen in het stadion.

Fer, die een goede band had met De Leeuw, vond het indrukwekkend. "Nu was het een eerbetoon met onze fans. Hier was hij zo'n belangrijk persoon, dat hebben de Feyenoord-supporters vanavond laten zien." Het eerbetoon maakte ook indruk op Diemers. "Ik stond naast Wessel Dammers en zei: 'Ik heb gewoon kippenvel'. Ik vond het prachtig en ik denk dat die man dat verdiend heeft. Het is heel pijnlijk dat hij op zo'n manier is overleden. Aan iedereen: sterkte."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Bozenik bezorgt Feyenoord overwinning op Fortuna

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore