Ga naar de inhoud
Voetbal

City huurt peperdure Brexit-topadvocaat in

Beeld © Getty Images

Manchester City is door de UEFA voor twee seizoenen uitgesloten van Europees voetbal. De regerend landskampioen overtrad volgens de arbitragecommissie van de UEFA de Financial Fair Play-regels. De Citizens laten het er niet bij zitten en schakelen hulp in van een succesvolle advocaat om de sanctie ongedaan te maken.

Dat meldt The Mirror. De club van trainer Pep Guardiola heeft een advocaat ingehuurd die de Brexit tot twee keer toe blokkeerde.

Manchester
lees ook:
Manchester City twee seizoenen uitgesloten van Europees voetbal

Niet goedkoop

Topadvocaat David Pannick wordt gezien als een van de meest briljante juristen van het land. Pannick zal Manchester City vertegenwoordigen in hun poging om het UEFA-verbod en een boete van 30 miljoen euro te doen vernietigen.

De 63-jarige Pannick is niet goedkoop. City betaalt zo’n 24.000 euro per dag voor de diensten van de topadvocaat. Manchester City gaat naar verwachting in beroep tegen de beslissing van de UEFA bij het CAS. Als de kampioen van Engeland gebruik wil maken van dat recht, wordt er pas definitief een uitspraak bekend wanneer het CAS zich erover gebogen heeft.