Voetbal

AZ speelt in eigen huis gelijk tegen LASK Linz

20 februari 2020 22:27 Aangepast: 21 februari 2020 00:30
Beeld © Pro Shots / Toon Dompeling

AZ is in eigen huis niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen LASK Linz. De Alkmaarders keken lang tegen een achterstand aan maar wisten alsnog gelijk te spelen door een doelpunt van Teun Koopmeiners.

Al na twee minuten leek AZ een penalty te krijgen. Myron Boadu werd na een lange bal onderuit gehaald door een verdediger van LASK Linz. Na ingrijpen van de VAR ging de bal niet op de stip maar werd het een vrije trap. Na 26 minuten kwam de koploper uit Oostenrijk op voorsprong. Uit een verre inworp kwam de bal voor de voeten van Marko Raguz. De aanvaller twijfelde niet en schoot via Ramon Leeuwin de 0-1 binnen.

Tweede helft

Kort na de rust was AZ dicht bij de gelijkmaker. Boadu stuitte na een voorzet van Jonas Svensson op doelman Alexander Schlager. AZ speelde een matige wedstrijd en wist geen uitgespeelde kansen te creëren. In de 83e minuut kreeg AZ alsnog een penalty. Na een handsbal van James Holland greep de VAR in en kende een strafschop toe aan AZ. Aanvoerder Koopmeiners benutte de penalty.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore