Voetbal

'Europa League-finale tegen Ajax zou fantastisch zijn'

19 februari 2020 14:55 Aangepast: 19 februari 2020 15:07
Beeld © Getty Images

Daley Sinkgraven maakte afgelopen zomer vrij geruisloos de stap van Ajax naar Bayer Leverkusen. Inmiddels mag de 24-jarige linksback zichzelf basisspeler noemen van de huidige nummer vijf van de Bundesliga. "Het bevalt me goed hier."

Al was het in het begin wel even wennen. "Je komt bij een nieuwe club, je krijgt te maken met nieuwe teamgenoten en daarbij een andere leefomgeving. Dat zijn veel veranderingen, maar ik heb me prima aangepast", zegt Sinkgraven in gesprek met VTBL.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ajax verkoopt Sinkgraven aan Leverkusen

Hoog niveau

Het niveau van Leverkusen en de Bundesliga bevalt de oud-Ajacied tot nu toe goed. "Het tempo ligt een stuk hoger, dat is alleen maar mooi en daar leer je veel van. In het begin was dat soms lastig, maar op een gegeven moment haak je steeds meer aan en ga je automatisch mee."

Dat hij inmiddels basisspeler is bij een topclub in de Bundesliga had de in Assen geboren Sinkgraven niet verwacht. Toch geniet hij volop. "De Bundesliga is fantastisch. De stadions zitten altijd vol en de sfeer is altijd goed. Ook het niveau ligt erg hoog. Gemakkelijke potjes bestaan niet, je moet altijd 100% gefocust zijn anders kun je van iedereen verliezen."  

"Het EK zou een prachtige bonus zijn"

Bizarre wedstrijd

Met name in de thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund (4-3) maakte Sinkgraven indruk. Hij had Achraf Hakimi in zijn broekzak en was verantwoordelijk voor de assist op het winnende doelpunt. "Dat was denk ik tot nu toe wel mijn beste wedstrijd voor Leverkusen. Een prachtige wedstrijd om te zien en daarbij was de uitslag top. Dat ik ook nog eens de assist op de 4-3 geef is helemaal mooi meegenomen."

EK 2020

Nu hij in de top van de Bundesliga speelt, Bayer Leverkusen staat immers slechts op zes punten van koploper Bayern München, is een oproep van bondscoach Ronald Koeman geen gekke gedachte. Sinkgraven wil daar echter niet aan. "Met het EK ben ik op het moment helemaal niet bezig. Mijn doel is om zoveel mogelijk wedstrijden te spelen en minuten te maken voor Leverkusen en dan zien we wel of daar meer uit gaat komen."

Al zou het EK wel een droom zijn die uitkomt. "Het zou een prachtige bonus zijn natuurlijk. Ik heb nog geen vakantie geboekt, dus de bondscoach mag me altijd bellen haha!"

Europa League

Morgen staat voor Bayer Leverkusen de Europa League-wedstrijd tegen FC Porto op het programma. Een toernooi dat serieus genomen wordt. "Met Ajax heb ik toen een prachtig Europa League-seizoen mee mogen maken waarbij we de finale hebben gehaald. Met Leverkusen hoop ik hetzelfde te kunnen bereiken."

Een leuk extraatje zou het voor Sinkgraven zijn als hij zijn oude club Ajax treft. "Dat zou ik heel leuk vinden, maar wel het liefst zo laat mogelijk in het toernooi. Dus mochten we ze tegen komen, laat het dan maar in de finale zijn."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Twitterfittie: Man U-fan maakt grap over Bayer Leverkusen en krijgt harde payback

Linksback

Op het moment dat Ajax Sinkgraven kocht van sc Heerenveen was hij een aanvallende middenvelder. Inmiddels heeft hij zich volledig gericht op de linksbackpositie. "De vraag naar linksbacks is momenteel denk ik een stuk groter dan naar middenvelders. Ik focus me dus volledig op die positie. Daarbij is het onder Peter Bosz ook een leuke positie om in te mogen vullen, omdat de nadruk niet enkel op verdedigen ligt."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore