Na gele kaart

Aanvaller Maréga van FC Porto stapt veld af vanwege racisme

17 februari 2020 04:09 Aangepast: 17 februari 2020 08:19
De Malinese FC Porto-speler Moussa Maréga. Beeld © EPA

Moussa Maréga is gisteren boos van het veld gestapt bij de competitiewedstrijd tussen Vitória Guimarães en FC Porto. De speler van FC Porto was de racistische geluiden en gebaren in het stadion zat.

Maréga bracht Porto in de 60e minuut op voorsprong. Bij het vieren van het doelpunt wees naar zijn arm, om aan te geven dat het doelpunt door iemand met een donkere huidskleur was gemaakt.

Gele kaart

De Malinees kreeg daarna een tribunestoeltje naar hem toegegooid. De aanvaller hield het stoeltje voor de grap boven zijn hoofd, waarna de scheidsrechter besloot hem daar een gele kaart voor te geven.

Maréga ontstak in woede en ging van het veld af. Een aantal ploeggenoten probeerde hem op andere gedachten te brengen, maar hij was vastbesloten om niet verder te voetballen.

Trainer Sérgio Conceição bracht een wisselspeler in het veld voor Maréga en het team speelde ondanks de racistische uitingen door. Dankzij het doelpunt van Maréga won Porto de wedstrijd. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Plan tegen racisme in voetbal: slimme camera's, een app en een campagne

Uithaal op Instragram

Na afloop van de wedstrijd haalde de spits op Instagram uit naar de scheidsrechter en de supporters die racistische dingen riepen. De scheidsrechter hoopt hij 'nooit meer op een voetbalveld tegen te komen'. De mensen op de tribune die hem uitscholden noemt hij idioten. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore