Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

Blijdschap bij Vitesse na vierklapper tijdens eerste zege in vijf duels

16 februari 2020 16:10 Aangepast: 16 februari 2020 17:14

Vitesse boekte vanmiddag zijn eerste zege in vijf wedstrijden. Het won met 4-2 van Heerenveen en Simon Zijlemans sprak met de hoofdrolspelers van de dag. Bryan Linssen, Oussama Tannane, Joey Veerman en Chidera Ejuke geven hun kijk op een doelpuntrijke middag.

Linssen was goed voor twee treffers en is gedeeld topscorer van de Eredivisie. "Ik ben daar echt niet mee bezig. Tuurlijk hoop je het wel. Of ik er drie keer per dag aan denk? Misschien twee keer", grapt de aanvaller. Hij kon zelfs een derde maken, maar liet de strafschop aan Oussama Tannane. "Ik wil topscorer van Nederland worden zonder penalty's te benutten, haha. Die zijn te goedkoop." 

Moeilijke minuten

Vitesse had het wel even moeilijk, aangezien Heerenveen op 2-2 kwam. "Het was heel dom", begint Oussama Tannane."Misschien dachten we te makkelijk, omdat we op 2-0 stonden. Normaal moeten we dit ook met 6-0 winnen, in plaats van dat je het nog zo spannend maakt."

 

VAR

Joey Veerman was namens Heerenveen iets minder te spreken over de afloop. "Met die VAR, dat we volgens mij drie van de vier Vitesse-goals vier minuten moeten wachten op een besluit. Dan heb je iedere keer een beetje hoop dat die goal niet telt, maar dat is dat niet zo. Dat speelt allemaal mee. Maar goed, ik heb de laatste tijd wat veel mijn mening gegeven, dus mijn mening over de VAR even in het midden." 

Chidera Ejuke kon zijn ploeg vanmiddag niet aan een resultaat helpen, maar viel door een doelpunt en zijn individuele acties wel op. "Je moet ook van het spel genieten. Het belangrijkste is dat je plezier hebt en alles geeft voor het team."

Ejuke zit sinds dit seizoen bij Heerenveen, dus wordt hij gevraagd naar het leven in Friesland. "Ja, het is... Het is stil, maar dat is goed voor een voetballer, dan kan ik me focussen. De taal? Nee, ik spreek nog geen Fries. Misschien volgend jaar, haha." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Vitesse herstelt zich van bekernederlaag

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore