Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

'City in de problemen: Premier League komt ook met straffen'

16 februari 2020 10:16 Aangepast: 16 februari 2020 10:51
Beeld © Pro Shots / Insidefoto

Afgelopen vrijdag kwam het nieuws naar buiten dat de UEFA Manchester City voor twee jaar heeft uitgesloten van Europees voetbal. Verschillende media uit Engeland melden nu ook dat de Premier League met sancties gaat komen voor de club, omdat de Citizens zich niet aan de regels van Financial Fair Play heeft gehouden.

Volgens zowel The Guardian als The Independent is de Premier League ook een onderzoek gestart. Manchester City zou verkeerde informatie over de inkomsten van de club hebben geleverd en dat komt niet overeen met de licentieregelgeving van de Engelse competitie.

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Manchester City twee seizoenen uitgesloten van Europees voetbal

Commissies van de Premier League zouden al gesprekken hebben gevoerd over verschillende straffen. De kans is groot dat de club puntenstraf krijgt voor het overtreden van de financiële regels van de Premier League.

Onderzoek sinds vorig jaar

De Premier League startte vorig jaar in maart al een onderzoek naar de financiële situatie van Manchester City. Dat deed de Engelse competitie naar aanleiding van gelekte informatie, wat door Football Leaks openbaar was gemaakt. Daarin stond dat eigenaar Sheikh Mansour grotendeels de sponsorinkomsten zelf betaalde. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Technisch directeur Manchester City deed in 2011 per ongeluk een bod op Messi

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore