'Gekomen om te vechten'

Nederlandse en Franse hooligans op de vuist in Frankrijk

15 februari 2020 23:40 Aangepast: 16 februari 2020 12:29
De groepen supporters op straat in Sedan. Beeld © YouTube

In de Noord-Franse stad Sedan zijn tientallen Franse en Nederlandse voetbalsupporters met elkaar op de vuist gegaan. Volgens Franse media vielen daarbij minstens zes gewonden, onder wie één zwaargewonde.

De rellen braken aan het begin van de middag uit rondom een wedstrijd in de Franse vierde divisie tussen CS Sedan en Bastia, een club uit Corsica.

Mogelijk Utrecht-aanhangers

Tientallen fans van Bastia en 'een groep Nederlanders', vermoedelijk aanhangers van FC Utrecht, gingen elkaar te lijf. De gewonden zijn naar een ziekenhuis gebracht.

Reactie FC Utrecht tegen RTL Nieuws

"Op dit moment zijn wij in contact met onze lokale autoriteiten, die contact hebben met de Franse autoriteiten om uit te zoeken wat er precies is gebeurd.

Zodra er meer bekend is, zullen wij met een uitgebreidere reactie komen. Voorop staat dat wij ons uiteraard distantiëren van iedere vorm van geweld."

'Gekomen om te vechten'

De Nederlanders waren volgens een politiewoordvoerder vooral gekomen om te vechten. "Dit zijn oncontroleerbare elementen die we moeilijk kunnen zien aankomen", zei hij tegen Franse media. "Wat zij doen, heeft niets met sport te maken." Vooralsnog zijn geen aanhoudingen verricht.

Op de video hieronder is te zien hoe de groepen met elkaar in botsing komen. De Utrecht-aanhangers en de supporters van Sedan, de thuisclub, zouden het samen hebben opgenomen tegen de Corsicaanse fans.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nederlandse hooligans opgepakt bij voetbalrellen Bratislava: 'Leek wel een aanslag'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore