Nieuws

Manchester City twee seizoenen uitgesloten van Europees voetbal

14 februari 2020 19:33 Aangepast: 14 februari 2020 19:46
Beeld © Pro Shots / Insidefoto

Verschillende Engelse media melden vrijdagavond dat Manchester City twee seizoenen wordt uitgesloten van Europees voetbal. De regerend landskampioen van Engeland zou ook een boete van 30 miljoen euro hebben gekregen vanwege het overtreden vanwege de Financial Fair Play-regels.

Volgens de UEFA hebben de Citizens zich niet aan de regels van Financial Fair Play gehouden, door de financiële tegemoetkoming van de hoofdsponsor te hoog in te schatten. De beslissing is genomen door de arbitragecommissie van de UEFA, na een hoorzitting op 22 januari. 

De UEFA stelt in een verklaring dat Manchester City vrijdag op de hoogte is gebracht. Manchester City heeft volgens de bond geen n medewerking verleend aan het onderzoek naar de financiën.

Naast een Europese schorsing van twee jaar krijgt Manchester City ook een boete opgelegd van dertig miljoen euro. De club mag nog tegen de beslissing in beroep gaan bij het CAS. Als de kampioen van Engeland gebruik wil maken van dat recht, wordt er pas definitief een uitspraak bekend wanneer het CAS zich erover gebogen heeft.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore