Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

Heerenveen wil straffen voor Feyenoord-fans

14 februari 2020 16:36 Aangepast: 14 februari 2020 17:01

Voetbalclub sc Heerenveen onderzoekt de mogelijkheid Feyenoord-fans die zich donderdagavond in het Abe Lenstra Stadion misdroegen met camerabeelden te identificeren en te straffen. De Friese club, die het duel uit de kwartfinales van de KNVB-beker met 1-0 verloor, kreeg tal van klachten van eigen fans over aanhangers van de Rotterdamse club die zich provocerend gedroegen. Heerenveen zegt die reacties te begrijpen: "De club betreurt het dat een deel van onze supporters zich daardoor niet thuis heeft gevoeld in het Abe Lenstra stadion."

Ondanks tal van maatregelen slaagde een groot aantal Feyenoordfans erin kaarten te bemachtigen voor de thuisvakken. Seizoenkaarthouders konden maximaal vier kaarten aanschaffen, clubkaarthouders één terwijl aanvragen voor een clubkaart van buiten Friesland niet werden gehonoreerd. sc Heerenveen heeft bij de wedstrijd tegen Feyenoord op voorhand geen uitsupporters van de thuisvakken geweerd. Wel is er aan hen actief gevraagd om zich respectvol en gepast te gedragen. "Helaas is dit niet overal gebeurd", meldt de club.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Grimmige sfeer in stadion na winst Feyenoord

De Friese club heeft besloten dat de volgende keer dat Feyenoord op bezoek komt alleen seizoenkaarthouders van sc Heerenveen en uitsupporters in het voor hen bestemde uitvak welkom zijn. De club zegt daarbij meer waarde te hechten aan veiligheid en sfeer dan aan het financiële belang. sc Heerenveen noemt de ongeregeldheden van donderdag onacceptabel en gaat bij dergelijke duels de veiligheidsmaatregelen aanscherpen. "We gaan hierover binnenkort met vertegenwoordigers van politie, Openbaar Ministerie en lokale overheid om tafel."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore