Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

Trainer Slot wil dat AZ ophoudt met jojoën

14 februari 2020 14:50

Trainer Arne Slot van AZ wil dat zijn spelers de rest van het seizoen niet meer blijven jojoën tussen goede en slechte optredens. "Laten we leren van de les van woensdag tegen NAC", zei hij over de uitschakeling in het bekertoernooi (1-3). "Daar moeten we ons voordeel mee doen in de competitie en Europa League."

Voor Slot is het heel duidelijk waarom zijn ploeg van NAC heeft verloren. "Iedereen bij ons mag de hele wedstrijd aanvallen. Maar we moeten wel met z'n allen terug als de tegenstander er vier of vijf keer per wedstrijd uitkomt. Dat gebeurde tegen NAC niet. Net zoals dat vorige maand ook niet tegen Willem II gebeurde", verwees Slot naar het competitieduel dat eveneens met 3-1 werd verloren. "Een week later tegen Heerenveen hebben we geloof ik maar één kans weggegeven. Maar daarna gunden we RKC weer twee kansen omdat we niet met z'n allen verdedigen als dat even nodig is. Dat mag niet."

Slot zoekt naar verklaringen voor het gebrek aan discipline bij zijn aanvallers en middenvelders. "We hebben vooral zo'n goede eerste helft van het seizoen gedraaid omdat we van alle clubs in de eredivisie het hardste werkten. Nu werken we nog steeds hard, maar denken we soms dat het goed komt als de tegenstander er een keer uitkomt. Dat deden voor de winterstop wel goed. Wij speelden vol op de aanval, maar hadden de minst gepasseerde defensie."

Transfergeruchten

De trainer van AZ denkt niet dat de vele transfergeruchten rond een aantal spelers een rol spelen. "Al moet ik dat wel blijven managen", zegt hij. "We moeten blij zijn dat er zo veel van onze spelers genoemd worden. Dat is een teken dat we het goed doen."

Slot liet zich vorige week ontvallen dat een overstap naar koploper Ajax geen verbetering is voor zijn spelers. "Dan kijk ik naar de ranglijst", legt hij uit. "We staan maar drie punten achter. Natuurlijk snap ik dat ze in Amsterdam veel meer kunnen verdienen en er zijn misschien ook nog wel andere argumenten te verzinnen."

De afgelopen dagen viel de naam van Calvin Stengs weer toen bekend werd dat Hakim Ziyech aan het einde van het seizoen Ajax voor Chelsea verlaat. "Natuurlijk praat ik wel eens met hem over die dingen", zegt Slot, die weet dat Myron Boadu, Teun Koopmeiners, Oussama Idrissi en Owen Wijndal ook de aandacht van andere clubs hebben getrokken. Slot heeft zelf eveneens naam gemaakt met het attractieve spel van AZ voor de winterstop. Ziet hij zelf ook geen andere Nederlandse club als een stapje hogerop? Hij is in ieder geval nog niet gepolst door PSV, dat op zoek is naar een nieuwe hoofdtrainer. "Nee, ik ben niet benaderd", antwoordt hij.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore