Voetbal

Van Wolfswinkel moet uit voorzorg weer aan de kant blijven

14 februari 2020 14:22

Spits Ricky van Wolfswinkel maakte vorige week zijn rentree bij de Zwitserse voetbalclub FC Basel na maanden afwezigheid, maar hij moet nu uit voorzorg weer een tijdje aan de kant blijven. Bij een controle in het ziekenhuis bleek dat een deel van zijn hersenen iets langzamer wordt doorbloed. Dit gebeurt op de plek waar vorig jaar bij Van Wolfswinkel een aneurysma werd aangetroffen, een uitstulping in een bloedvat van de hersenen. Hij mag wel blijven trainen, maar koppen en duels aangaan zijn voorlopig verboden. Over vier weken wordt Van Wolfswinkel opnieuw onderzocht.

De 31-jarige Woudenberger liep aan het begin van dit seizoen een hersenschudding op. Uit scans die toen werden gemaakt kwam ook naar voren dat Van Wolfswinkel een aneurysma had. Een operatie was daarom noodzakelijk.

In december mocht de tweevoudig international van Oranje weer voorzichtig beginnen met trainen, al moest hij fysiek contact en zeker koppen vermijden. Van Wolfswinkel kreeg onlangs van de medici toestemming om alles weer te doen. Als invaller vierde hij zaterdag in de gewonnen uitwedstrijd tegen FC Zürich (0-4) zijn rentree.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore