Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

Wijndal kan met AZ tegen FC Twente voetballen

14 februari 2020 13:47 Aangepast: 14 februari 2020 14:43

Owen Wijndal kan zaterdag met AZ in de uitwedstrijd tegen FC Twente voetballen. De linksback is hersteld van de bovenbeenblessure die hem woensdag het verloren bekerduel met NAC Breda (1-3) kostte.

Trainer Arne Slot kan in Enschede niet over Ron Vlaar beschikken. De ervaren verdediger heeft nog te veel last van een bovenbeen. Voor de coach van AZ is het geen uitgemaakte zaak dat Jordy Clasie weer op de positie van Vlaar start. Ramon Leeuwin zou ook centraal achterin kunnen beginnen.

AZ staat tweede in de eredivisie, met een achterstand van drie punten op koploper Ajax dat zondag hekkensluiter RKC Waalwijk ontvangt. FC Twente is na negen competitiewedstrijden met slechts een overwinning afgezakt naar de dertiende positie.

Tegenvallende prestaties

Het is niet alleen onrustig bij FC Twente wegens de tegenvallende prestaties van de afgelopen maanden. Trainer Gonzalo Garcia staat ook onder druk omdat hij de afgelopen weken publiekslieveling Wout Brama negeert.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Chaos compleet bij FC Twente: Persona non grata Brama weer terug

AZ-trainer Slot weet niet precies wat hij kan verwachten in Enschede. "Er waren alweer 27.000 kaarten verkocht. Ik denk dat de fans daar Twente in het begin van de wedstrijd zeker gaan steunen. Misschien verandert dat als het duel een bepaalde kant op gaat. Dat is afwachten."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore