Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Voetbal

Italiaanse voetbalclubs willen VAR kunnen aanvragen

14 februari 2020 13:02

De Italiaanse voetbalclubs uit de Serie A willen een aantal keer per wedstrijd zelf de videoarbiter kunnen inschakelen. Ze hebben hun verzoek neergelegd bij de nationale bond, die aan de mondiale federatie FIFA heeft gevraagd of het hiermee mag experimenteren. In het tennis is het al gebruikelijk dat spelers iedere set drie keer een 'challenge' kunnen aanvragen als ze twijfelen over een beslissing van de lijnrechters.

De Serie A maakt al enkele jaren gebruik van videoarbitrage (VAR), maar desondanks is er nog vaak discussie over beslissingen van de arbitrage. Eén van de kritiekpunten is dat de scheidsrechters op het veld te weinig naar de kant gaan om beelden terug te kijken op het scherm.

Heel wat clubs pleiten daarom voor de invoer van challenges: een vastgesteld aantal mogelijkheden per wedstrijd om de scheidsrechter te vragen beelden van een discutabel moment terug te kijken. Eind deze maand vergadert de internationale spelregelcommissie IFAB over onder meer mogelijke veranderingen in het gebruik van de VAR.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore