Interview

Fenomeen Haaland kwam zelf met de optie voor Borussia Dortmund

14 februari 2020 09:52 Aangepast: 14 februari 2020 11:42
Beeld © Getty Images

Erling Haaland maakte afgelopen transferperiode de overstap van Red Bull Salzburg naar Borussia Dortmund. Ook in de Bundesliga schiet de 19-jarige aanvaller met scherp. Maar waarom viel de keuze op Dortmund en niet op bijvoorbeeld Manchester United?

Met geld heeft het volgens het talent in ieder geval niets te maken. "Het is onzin dat ik dat label nu krijg. Mensen die het dichtst bij me staan weten dat ik daar niet mee bezig ben", zegt Haaland in gesprek met ViaSport. 

Transfer

Veel mensen keken raar op dat Haaland niet voor United koos, aangezien daar zijn oude trainer en landgenoot Ole Gunner Solskjaer aan het roer staat. De aanvaller benadrukt veel respect te hebben voor de Noor, maar hij kiest zijn eigen pad. En dat pad bracht hem naar Duitsland.

"Aan het einde van vorig seizoen had ik het met mijn vader over eventuele transfers. Over Dortmund hadden we het nog nooit gehad, totdat ik zei: 'Zou dat geen mooie club zijn?'. Zodra het een serieuze optie werd voelde het goed en viel de keuze op BVB."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De bijzondere leefstijl van fenomeen Erling Haaland

Raiola

Uiteindelijk regelde zaakwaarnemer Mino Raiola de transfer van Haaland. Op de Nederlander is veel kritiek, Haaland zelf vindt dat belachelijk. "Hij krijgt veel negativiteit en dat komt waarschijnlijk omdat hij zo goed werk levert. Hij heeft me erg goed geholpen en is een goede kerel om mee te praten."

De doelpuntenmachine peinst er dan ook niet over om over te stappen op een andere zaakwaarnemer. "Hij is de beste ter wereld in wat hij doet, zo simpel als dat. Hij is de beste agent."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Clausule in contract fenomeen Haaland naar buiten gebracht

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore