Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan het laatste voetbalnieuws en de vetste voetbalmomenten van VTBL.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
KNVB-beker

FC Utrecht verslaat Go Ahead en treft Ajax in halve finale

13 februari 2020 20:13 Aangepast: 13 februari 2020 20:26
Beeld © Getty Images

FC Utrecht heeft zich geplaatst voor de halve finale van de KNVB-beker. De ploeg van trainer John van den Brom was in Deventer met 1-4 te sterk voor Go Ahead Eagles.

In die halve finale nemen de Domstedelingen het in eigen huis op tegen landskampioen Ajax, dat zich gisteren ten koste van Vitesse al wist te plaatsten. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ajax is ook met een gehavende ploeg Vitesse de baas

Eenvoudig

De fans van Go Ahead Eagles hadden op een heet avondje in de Adelaarshorst gehoopt vanavond, maar niets was minder waar. De bezoekers uit Utrecht stonden al voor de thee op een comfortabele 2-0-voorsprong door doelpunten van Simon Gustafson en Adam Maher. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

NAC stunt en plaatst zich ten koste van AZ voor halve finale KNVB Beker

Vlak na rust leken de Eagles het vuur terug in de wedstrijd te brengen. Jaroslav Navrátil was het die de 1-2 hard achter Jeroen Zoet schoot. FC Utrecht bleef echter rustig en stelde al snel orde op zaken. Jean-Christophe Bahebeck was het die een fraaie aanval af wist te ronden en de bevrijdende 1-3 op het bord zette. 

Daarmee was het nog niet klaar in Deventer. Het mooiste doelpunt van de avond werd namelijk voor het laatst bewaard en kwam op naam van Kristoffer Peterson, waarmee de eindstand op 1-4 werd bepaald. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore